Segmen Encik Kidal : "Marhaban Ya Ramadhan"

12:02:00 PTG Mohd Zahiruddin 12 Comments


Memandangkan dah masuk bulan Jun dan tak lama lagi umat Islam nak menyambut Ramadhan jadi zahir nak anjurkan segmen “Marhaban Ya Ramadhan” dimana tujuan zahir supaya kita bersama-sama menyambut kedatangan yang bulan yang mulia dan begitu bermakna bagi seluruh umat islam di dunia serta sama-sama kita mengingati apa yang kita lupa tentang ramadhan.

Dalam bulan puasa ni mesti banyak kenangan yang seronok bagi semua kan. Jadi jom sama-sama kita kongsikan pengalaman tersebut. Tempoh segmen adalah dari 2 jun sehingga 12 jun. Walaupun tempoh tamat 12 jun yang sememangnya dah berpuasa tapi tak salah kalau kita berkongsi ilmu betol tak?

Syarat-Syarat Segmen Encik Kidal : “Marhaban Ya Ramadhan”
  1. Follow Blog Encik Kidal**digalakkan
  2. Like Page Encik Kidal**digalakkan
  3. Letak banner segmen dan backlink kan.
  4. Buat Entry bertajuk "Segmen Encik Kidal : "Marhaban Ya Ramadhan"" 
  5. Tag sekurang-kurangnya seorang rakan anda.
  6. Letak email anda dalam entry **mudah nak bagi hadiah**
  7. Komen link entry anda ke entry ini.
  8. Dalam entry anda perlu ada:   
  •  Niat berpuasa atau
  • Perkara yang membatalkan puasa atau
  • Nikmat berpuasa atau
  • Pengalaman yang seronok semasa ramadhan atau
  • semua yang tertera.
Untuk semua yang join segmen ni zahir akan beri kan satu hadiah istimewa iaitu logo yang zahir design kan sendiri. Walaupun simple tapi zahir tetap semangat nak bagi korang hehe. Zahir akan design kan mengikut nama blog okay. dan emailkan secara terus kepada korang In Shaa Allah. zahir akan bagi pada penghujung segmen atau kalau zahir rajin zahir akan bagi secepat yang mungkin In Shaa Allah. Tapi ingat jangan join semata mata sebab hadiah tapi sebab nak berkongsi okeyh.

Niat zahir cuma untuk sama-sama kita mempersiapkan diri dengan pengetahuan yang mungkin kita lupa tentang Ramadhan serta pengalaman yang mungkin korang taknak lupa tentang ramadhan. Jika ada sebarang kesilapan zahir memohon maaf dan zahir harap ada yang join segmen ni untuk sama-sama kita meningkat kan ukhwah antara blogger serta meningkatkan pengetahuan kita tentang Ramadhan. Jika ada terdapat sedikit kesilapan mohon untuk korang perbetulkan In Shaa Allah sama-sama kita memberi sokongan.

 Sekian.

You Might Also Like

12 ulasan:

  1. Join :)

    http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  2. http://eatmakeread.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  3. http://rahsiahatikuyangtidakkufikirkan.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  4. Join yee
    http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/06/marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  5. Sab join ^_^ Semoga memberi manfaat

    http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  6. Saya join ^^ http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  7. Saya join ..

    http://jombercontest.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  8. http://ash-tsukidate.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  9. joinnnn saya jawab semua... nak menang! hahahaaa
    http://www.vetovirago.com/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html
    http://www.vetovirago.com/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html
    http://www.vetovirago.com/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html
    http://www.vetovirago.com/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html
    http://www.vetovirago.com/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  10. Thanks jemput. Anis joined :)

    http://akhalilah.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  11. join

    http://airitanaka.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam
  12. saya join yaaa

    https://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/06/segmen-encik-kidal-marhaban-ya-ramadhan.html

    BalasPadam

Do Comment k