Wanita hampir buta selepas menonton drama korea tanpa henti

5:55:00 PTG Mohd Zahiruddin 2 Comments


Obses terhadap sesuatu benda ni kena la ada pengawalan nya. Ni tak, tak pandai nak kawal obses tu sampaikan mengabaikan kesihatan diri. Kisah ni berlaku di China dimana seorang wanita berumur 20 Tahun hampir buta sebab tengok 18 episod drama korea tanpa henti.
Yes. Drama korea memang la best *zahir ada la jugak minat certain drama korea tapi tak la sampai 18 episod kan. Paling banyak pun zahir tengok 3 episode tu pun paling lama kalau tahap bosan yang tahap melampau. Bayang kan satu episod dah 1 jam paling kurang kalau 18 episod tu aduii banyak tu. Berbalik kepada cerita tadi wanita tersebut merasa seperti tajam di dalam mata dan dia dikejarkan ke hospital pada keesokkan harinya.

Apa yang zahir cuba sampai kan bukan lah nak menghalang korang menonton apa yang korang minat cuma kalau nak menonton tu pastikan korang tak abaikan kesihatan korang tak semestinya mata okay. Jaga makan semua buat benda yang membolehkan kita bergerak untuk melakukan sedikit senanaman. tak ada ruginya kan. Yang paling penting korang had kan masa korang menonton tu. Zahir tahu cerita korea ni main emosi but jangan la bantai sampai habis drama tu. Simpan untuk esok okay .

SUMBER : http://www.bharian.com.my/node/132313

Sekian.

You Might Also Like

2 ulasan:

Do Comment k