Program (STEM) !

7:25:00 PG Mohd Zahiruddin 6 Comments


Jadi hari ni zahir ada event Science Technology Engineering And Mathematic(STEM) di Kampus UiTM Samarahan 2 so zahir merupakan salah seorang AJK dalam program ini. Secara ringkas nya STEM merupakan program pengenalan kepada program Computer Science dimana para pelajar sekolah menengah akan deterangkan secara ringkas tentang apa itu Computer Science

So secara  ringkas zahir boleh katakan Computer Science ni merupakan course yang best! kenapa zahir katakan macam tu?

Course ni memerlukan orang yang berfikir selangkah kehadapan sebab Computer Science ni tujuan utama dia adalah solving problem. Pernah guna Facebook? Twitter? even blog...semua nya bermula dari coding dan coding bermula dari Computer Science. Personally zahir suka course ni walaupun mula-mula dulu terpaksa ambik sebab dapat tu je tapi zahir bersyukur sangat sebab dalam Computer Science ni kota boleh buat macam-macam yang kita suka. Yang penting ada kegigihan je tu yang penting.. Korang akan belajar bahasa komputer jugak..

Course ni stress sikit je cuma nak belajar bahasa-bahasa komputer ni kena ambik masa la. Tapi bila korang dah dapat kuasai bahasa komputer perghhh! korang boleh buat apa-apa je..In Shaa Allah

Zahir sebenarnya bukan nak cakap pasal benda ni. Zahir cuma nak share je apa itu computer science yang jarang orang tahu. Harini zahir jadi ajk untuk Booth Mobile Apps. Korang mesti tahu banyak application untuk phone kan. Computer Science pun boleh buat jugak tau haaa best tak.. 

Kalau korang berangan nak ada apps sendiri masuk la Computer Science. Kalau korang nak jadi kaya jual apps masukla Computer Science hahaha..

Sekian

You Might Also Like

6 ulasan:

  1. Woooo, bestnya... Beeha pun dah terjebak minat bab bab coding ni.. Tapi takpe lah, sekarang fokus kepada bidang Beeha belajar ni. :)

    BalasPadam
  2. course ni memang menarik... terutama kalau nak jadi programmer, huhu bagi kami kerja programmer agak cool

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..betul tu yang paling Penting kena gigih haha

      Padam
  3. alhamdulillah moga ilmu yang adik pelajari boleh di manfaatkan untuk masa masa akan datang.. :)

    BalasPadam

Do Comment k