Sengmen Bloglist Encik Kidal 2.0

2:16:00 PG Mohd Zahiruddin 42 Comments

Rasanya ada lebih kurang 2 minggu lagi kita nak masuk tahun 2016 jadi zahir sekali lagi nak buat satu segmen bloglist yang zahir sendiri memang dah rancang dari hari tu dah tapi baru sekarang zahir ada masa nak buat.

Kenapa nak buat segmen ni??
Nampak tak quote kat banner tu "Jika kamu bukan anak raja dan engkau bukan anak ulama, Maka jadilah penulis".Dari situ la zahir pasang angan-angan nak buat segmen ni.Sebab Zahir terfikir apa yang mendorong zahir nak keep update entry-entry di blog ni dan sudah tentu korang pun sama kan. Zahir kagum dengan blog-blog yang boleh update every day. Kat mana diorang dapat idea? errrrr...

Satu lagi zahir pun perasan yang sekarang di blog-blog tengah trend game tag yang tanya-tanya soalan kan. Jadi zahir nak terapkan game tag ni dalam segmen kali ini dengan soalan-soalan yang senang hehe.

Segmen ini akan berlangsung sehingga 27.12.2015 jadi cepat.

Syarat-syarat Segmen Encik Kidal 2.0

1. Follow blog Encik Kidal dan Letak nama korang kat Exchange Link 
2. Buat satu entry bertajuk "Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0"
3. Entry korang mestilah letak banner yang kat atas tu dan backlink ke entry ini.
4. Korang mesti jawab soalan ni

     - Kenapa dan sejak bila korang jadi blogger?
     - Macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update?
     - Berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entry?

5. Tag sekurang-kurang nya seorang rakan blogger.
6. Comment link entry korang di entry ni.
7. Klik SINI untuk undi zahir di MYiDEAKiNi



Memandangkan ini cuma Segmen Bloglist jadi zahir akan pilih 5 orang dari peserta yang bertuah dan cara pemilihan nya ialah 3 blog yang zahir rasa jawapan diorang superb! dan 2 org zahir akan pick randomlly. 
Tapi kalau penyertaan kurang dari 10 orang zahir akan masukkan semua dalam bloglist. Tak susah pun kan. 


Segala perubahan atau penambahbaikkan adalah hak penganjur dan ia akan di update kemudian sebab tu la korang kena follow supaya tau update tentang segmen ini. 


Sekiann..

You Might Also Like

42 ulasan:

  1. Asalam .Zahir ya..terbaik segmen ini..teruskan usaha ya..idea tub datang dan datang

    BalasPadam
  2. Kita join ye ^_^

    http://bluechoralpearl.blogspot.my/2015/12/segmen-encik-kidal-20.htm

    BalasPadam
  3. Anis join ;)

    http://missanisnabilah.blogspot.my/2015/12/segmen-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  4. Salam. Saya join! :)

    http://koxtau.blogspot.my/2015/12/segmen-encik-kidal-20.html

    Thank you! :D

    BalasPadam
  5. jpoin..

    http://darihatimissmulan.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum wbt. Ana join :)
    http://ukhti-ninja.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  7. Join yer Encik Kidal..

    http://www.myideakini.com/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum..saya join!

    http://beautifulofiman.blogspot.com/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  9. Saya Join ! :D
    http://greennyworldland.blogspot.com/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  10. Joined :)

    http://merosnordn.blogspot.my/2015/12/segmen-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  11. Sya join ni :')
    http://littlesnorlax.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  12. mak garang join ye!!!!

    :)
    http://nabilahnorazman.blogspot.my/

    BalasPadam
  13. http://nabilahnorazman.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    saya join ye Encik kidal

    BalasPadam
  14. http://makgarang.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    dah joinnn

    BalasPadam
  15. join...
    http://jmbelog.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  16. http://twittykingdom.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    Join yee , woo excited haha

    BalasPadam
  17. Ima join !

    http://imashue.blogspot.my/2015/12/segmen-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  18. kita join!

    - http://sabrinantsha.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html -

    BalasPadam
  19. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  20. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  21. holla!

    http://yuhaadie.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  22. cik en join

    http://www.nurfuzie.com/2015/11/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  23. Shawal join.. :)

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  24. http://ash-tsukidate.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    saya join :)

    BalasPadam
  25. yui join :)

    http://ohhffly.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  26. Join~!
    http://mehhhwhatever.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  27. http://ash-tsukidate.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  28. join juga :)

    http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  29. done follow awak.. Dan join segmen ni. :D
    http://beehaazman19.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  30. NURLIYANA IHAK join

    http://cikpinky2704.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    ^______^

    BalasPadam
  31. http://itsnumigx.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html joinnn! XD

    BalasPadam
  32. thanks invite, sy join.. :D

    http://wanitadisebaliktopeng.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  33. Dah join :)
    http://khairul-nisya.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  34. Salam..perkenalan semua....saya pun nak jon segmen ni...jugak...gud luck untuk korang semua...terima kasih daun keladi....Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0

    BalasPadam
  35. join :)
    http://fardiyah.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  36. mieyra join :)

    http://crystalviolent.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  37. I joined :) http://dira-zone.blogspot.co.id/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  38. http://pabilahatibebicara.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal.html

    BalasPadam
  39. izinkan saya join sekali ya :D

    http://machrysanthemumtea.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  40. Fieyqa join ye :)

    http://fieyqadelova.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  41. joinnn

    http://www.sayidahnapisah.com/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    BalasPadam
  42. dating jenajaln follow sini. ingatkan ada lagi segmen ni heheh dah terlambat. jemput jenguk blog eyja :D)

    BalasPadam

Do Comment k