Menjana Pendapatan bersama Advertorial.MY

11:33:00 PG Mohd Zahiruddin 0 Comments

Zahir ada update tentang zahir join Advertorial.MY pagi tadi. Tapi zahir rasa banyak yang still keliru dengan benda ni, diorang tak tahu apa itu Advertorial kan. hehe okay zahir akan tolong jangan risau.
Advertorial ialah satu platform yang mengabung kan perkataan advertising(iklan) dan editorial. Jadi apa yang zahir faham ialah ia merupakan satu artikel yang mengunakan teknik atau kaedah secara editorial.
 
Mungkin korang tak sedar sebenarnya kita setiap hari dihidangkan dengan artikel advertorial ni kalau korang jumpa selalu nya dengan label review.
Sebenarnya Advertorial.MY ni baynyak kebaikkan nya tak kira la dari pihak Pengiklan mahupun untuk para blogger.
Apa kebaikan advertorial ni?
Selalu nya pembaca selalunya akan mudah terpengaruh dengan bahan bacaan dari blog-blog. Jadi sekiranya korang menggunakan perkhidmatan review ini kemungkinan produk korang akan dibaca terus oleh pembaca diluar sana. Apa yang menarik ialah jika blogger tersebut pandai menggunakan bahasa untuk mempengaruhi para pembaca untuk membeli produk tersebut.Jadi korang jangan risau untuk menggunakan perkhidmatan ini.
Kemudian, untuk blog yang banyak trafiknya sudah tentu produk korang dapat dihebahkan secara meluas oleh para blogger. Sekiranya para blogger juga menggunakan medium seperti facebook atau pun twitter lagi elok untuk hebahan produk korang.
Mengapa korang masih ragu sedangkan ia terbukti berkesan korang cuma perlu mengeluarkan modal untuk membayar para blogger untuk membuat review kemudian apa yang lagi menarik produk korang akan tetap berada di blog tersebut dalam jangka masa yang la atau mungkin untuk selama-lamanya.
 
Untuk iklan selalunya semua jenis iklan boleh untuk di review asal kan tidak melanggar undang-undang seperti review barang lucah ataupun bersifat politik. Selain itu kebaikkan untuk para blogger ialah harga yang ditetapkan tertakhluk kepada mereka sendiri, ini bermakna 100% dimiliki oleh mereka.
Kebaikkan untuk Pengiklan
1.Para pengiklan boleh memilih blog untuk mengiklan kan barang mereka selalu nya para pengiklan memilih blog yang trafiknya tinggi dan blog yang populer tapi ada juga pengiklan yang memilih blog yang biasa-biasa sebab artikel untuk satu blog mungkin akan ada di blog tersebut selama-lamanya
2.Seterusnya Para pengiklan akan menghubungi blogger yang ingin mereka bekerjasama untuk tujuan review dan sekaligus para pengiklan akan berhubung secara terus dengan para blogger. Advertorial.MY hanya menjadi orang tengah yer jangan salah faham
3.Pembayaran selalu nya akan deal terus dengan blogger dan ini tidak akan berkaitan dengan Advertorial.MY jadi harga still boleh runding dengan para blogger
Kebaikkan untuk blogger
1. Mennyediakan perkhdmatan review di blog merupakan salah satu alternatif untuk anda menjana pendapatan sampingan.Tak susah cuma perlu tulis untuk satu artikel dan mungkin pendapatan korang boleh memcecah sehingga beribu ringgit untuk sebulan. Siapa yang tak nak duit kan tapi nasihat saya supaya korang berikan yang terbaik untuk perkhidmatan anda jangan cuma buat demi duit okay?
2.Jika korang menggunakan perkhidmatan Advertorial.MY inikorang tidak perlu risau untuk mencari para pengiklan sebab di Advertorial.MY mereka mengumpul semua blogger dan para pengiklan di tempat yang sama. Kemungkinan untuk anda mendapat tawaran dari para pengiklan adalah tidak dijamin kerana ia bergantung kepada para pengiklan tersebut.
3.Perjanjian bersama para pengiklan adalah secara terus dan tidak berkaitan dengan Advertorial.MY jadi korang akan deal dengan para pengiklan secara langsung.
Untuk penyertaan korang boleh pergi ke laman Advertorial.MY
 
1.Korang kena bayar kalau nak setai mereka. Kenapa perlu bayar sebab program ini untuk yang benar-benar serious untuk mencari wang saku.
2.Penulisan untuk review mestilah asli dan tidak mengambil dari mana-mana blog
3.Korang kena ingat review yang berbayar adalah jadi korang kena buat yang terbaik untuk pelanggan anda
zahir rasa itu saja yang zahir nak kongsikan pada kali ni semoga ia bermanfaat untuk semua. In Shaa Allah kalau ada sebarang pertanyaan korang boleh tanya kat kotak komen okay
sekian..

You Might Also Like

0 comments:

Do Comment k