Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015

3:52:00 PG Mohd Zahiruddin 7 Comments

Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015. Zahir yakin setiap blogger memasang impian untuk memiliki domain blog sendiri kan. dan MYiDEAKiNi.com telah pun dalam proses merealisasikan impian kita untuk dapat kan domain sendiri. Zahir yakin bila dah dapat domain sendiri nanti banyak benda positif yang akan datang **macam skema je ayat aku**

Dalam syarat-syarat kontest ada menyebut apa nama domain yang anda akan pilih dan kenapa anda memilih domain tersebut. Sebenarnya ada dua domain yang tengah berlegar dalam minda zahir iaitu encikzahir.com dan encikkidal.com, zahir pun tengah pening nak pilih yang mana satu tapi zahir yakin dan percaya yang zahir pilih domain encikzahir.com.

www.encikzahir.com?

Ringkas dan mudah diingat serta melambangkan diri zahir.
Sudah tentu apabila kita ada domain sendiri kita nak domain tu atas nama kita sendiri sebab kalau kita guna nama kita sendiri ia menampakkan blog kita dari segi yang matang dan professional. Katakan lah blog zahir ni bersifat personal dan ada sedikit tutorial atau tips jadi jika zahir guna domain tersebut sudah tentu ia melambang kan zahir, nama pun ENCIKZAHIR kan. Selain tu, kalau guna nama ni, pengunjung boleh ingat dengan mudah nama domain kita. Jadi tak susah la kalau mereka nak melawat balik.

Baiklah kemudian syarat ada menyatakan tentang tujuan berblog dan kandungan blog. Tujuan utama zahir berblog ialah sejujurnya nak peroleh side income jadi dengan ada nya domain sendiri ini ia dapat menarik pelawat-pelawat untuk datang ke blog ini dan sekaligus dapat meningkat kan trafik blog. Tapi zahir bukan update blog semata-mata untuk duit je okay hehe kadang-kadang zahir kongsikan tips dan tutorial untuk bantu blogger-blogger yang baru. Walaupun tak banyak tapi zahir harap yang zahir dapat bantu mereka walaupun sedikit sahaja bantuan yang zahir beri.

Okay, Bila zahir cakap tentang pelawat-pelawat blog,zahir yakin ada yang akan datang balik ke blog ni In Shaa Allah. Kalau diorang datang sudah tentu diorang akan tinggalkan jejak di shoutbox atau pun kat komen dan zahir mesti la akan melawat diorang jugak. So dari sini proses melawat ke setiap blog ini terjadi dan secara automatik kita dapat jadi kawan sesama blogger diamana kita datang dari pelbagai tempat di seluruh Malaysia. Secara tidak langsung tagline "Kearah menjalinkan ukhwah silaturahim antara bloggers" dapat dicapai dengan mudah.

Jadi untuk Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015 zahir akan pilih domain www.encikzahir.com kerana ia melambangkan diri zahir. 


Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015- Impian Memiliki Domain Sendiri di anjurkan oleh MYiDEAKiNi.com dan penaja utama dari Zul & Azizi Pets Centre.

You Might Also Like

7 ulasan:

  1. Assalamualaikum Encik Zahir...

    Terima kasih atas sokongan dan penyertaan... MYiDEAKiNi telahpun review artikel ini dan sudahpun tersenarai dalam penyertaan, sila semak yer... Sila semak email untuk dapatkan Kontest ID untuk menjadi pemenang kategori TOP MYUNDi. MYiDEAKiNi ucapkan semoga berjaya dalam kontest ini yer....

    BalasPadam
  2. SEmoga berjaya ya untuk contest ini...dan salam perkenalan....Contest review lynk.my 2015

    BalasPadam

Do Comment k