Tutorial #8 : Cara Buat Blog

6:21:00 PG Mohd Zahiruddin 0 Comments

Hai guyss...
okay mungkin kat  luar sana banyak yang nak jadi blogger tapi tak tau cara nak daftar kan..okay kali ni zahir akan tolong korang cuba kalau korang perlu bantuan korang cuma perlu komen dekat kotak komen atau pun kat chatbox zahir tu okay?
proceed..
1. korang pergi ke www.blogger.com
2. Letak Gmail korang dan password **kalau takde buat lah ye akaun gmail
**google image

3.Lepas tu akan keluar satu ruang dan korang cari "Go to blogger" 
4. cari "New Blog " dan klik
5. lepas tu akan keluar seperti yang bawah
6. Isi nama blog dan adress dan pilih template yang sesuai then "Create Blog"

siap la blog korang so korang boleh teroka sendiri lepas tu kalau ada masalah korang leh komen or tanya kat chatbox kat tepi tuh okay..
selamat berblog!!
sekiann,,




You Might Also Like

0 comments:

Do Comment k