Satu Akaun Adsense Untuk Banyak Blog

1:42:00 PG Mohd Zahiruddin 0 Comments


Boleh ke kalau kita pasang iklan dalam banyak blog untuk satu Akaun Adsense??

well Mr.Google jawab kita tak perlu pun bukak satu lagi akaun Adsense..bila korang nk letak iklan korang letak je tak payah mintak approve atau kelulusan dari Google sebab diorang akan automatik letakkan blog korg  dalam akaun korng

bayang kan kalau korang banyak akaun Adsense pastu Google banned semua akaun kan rugi..dah terang-terang diorang kata boleh letak banyak-banyak..so letak la
Mr.Google jugak cakap korang just perlu letak code tu macam biasa je cuma apa yang korang kena hati-hati bila pasang iklan kat blog yang banyak ni adalah . hosted account dan non-hosted..
Hosted ni korang macam biasa takpayah daftar-daftar tapi lain pulak untuk non-hosted..korang kena daftar

Berapa banyak blog boleh tampal iklan??

maksimum kita boleh letak 500 blog..banyak kan haha tapi korang mampu ker urus blog banyak-banyak..well bole la korang urus 2 atau 3 blog kan tapi korang kena ingat agar blog-blog tersebut tidak melanggar polisi Google okay.

rasanya tu je kot untuk korang sebab sampai sini je zahir faham..korang kalau ada pertanyaan bole komen tau..In Shaa Allah zahir akan jelaskan sejelas yang mungkin

sekianm


You Might Also Like

0 comments:

Do Comment k