Tutorial #6 : Letak Code HTML Dalam Entry Mudah

12:09:00 PG Mohd Zahiruddin 2 Comments

hai semuaa..
okay benda ni memang penting kot sebab bagi sesiapa yang baru mula nak buat entry pasal tutorial..
zahir bahkan semua blogger mula-mula ada masalah ni memang pening jugak la mula-mula buat entry pasal tutorial sebab coding yang kita post tu boleh hilang atau pun dia jadi benda lain

banyak dah zahir cari cara dia tapi semua payah nak buat kira..berhari-hari jugak la cari cara dia dan akhirnya jumpa jugak dan zahir permudah kan lagi untuk korang..
 
ok proceed..

**klik image untuk tubesaran yang sihat**

1. korang bukak "New Post" 
2. Nampak Post Setting dekat sebelah kanan korang.
3. Bukak Setting tu then.. "interpret Typed Html" menjadi "Show HTML literally"
4. Preview dan Publish

Sebab apa nak kena tukar pergi "Show HTML Literally"..kalau guna "Interpret Typed HTML" dia akan terus baca coding korang dan hasilnya kat entry korang akan ada masalah..sebaliknya kalau guna "Show HTML Literally" dia akan tunjuk coding korang dekat entry..alaaa perkataan SHOW kat situ pun dah buktikan kan? aha okay la bagi yang nak buat entry tutorial tu selamat maju jaya

sekiannn..

You Might Also Like

2 ulasan:

Do Comment k