Petanda Ketagih Smartphone

10:49:00 PG Mohd Zahiruddin 0 Comments

Tipu la kalau sesiapa yang baca entry ni tapi takde smartphone *tak baik tipu
haha klau pasal smartphone ni haishh sebut je samsung,lenovo,asus,iphone,sony dan banyak lagi la jenama smartphone ni...well ofcoz korang memiliki salah satu dari jenama smartphone tu kan ataupun korang ada beberapa jenis smartphone**smartphone lebih dari satu..
mesti la bestkan dapat main smartphone ni..maklum la zaman teknologi kan..kalau dulu well nokia3310 sapa takda mmg rugi la hahaha masa zaman tulis mesej tak payah tgok phone pun kan..ingat tak??
okay tersasar dari tujuan..
proceed..
korang mesti nak tau kan adakah korang tergolong dalam golongan ketagih smartphone ataupun tak..
Tanda-tanda anda ketagih smartphone:
1. Selalu check smartphone Setiap Masa
well every 5 minutes mmg smartphone tu di check. walapun takde notify sekalipun dia tetap akan buka..check status org la..baca berita la..stalking la**zahir pun buat heheeh..tapi memang korang akan check smartphone korang..tak kira masa la time korang bersukan, masa makan, lagi teruk masa bangun tidur**mata still takleh nk bukak sepenuh nya haha masa tu pun korang check
2. Selalu bawak smartphone Dimana-mana saja
kat rumah,kelas,tempat kerja masa kat dapur**bagi yang rajin g dapur..kt jamban pun bole bawak..korang dengan smartphone memang takleh nk dipisahkan bagai isi dengan kuku aisehhh haha ni lagi la sedih kalau masa lepak dengan kawan-kawan memang semua layan phone btul tak? well zahir mengaku yang situasi tu mmg ada..tapi korang still tak ambik peduli yang korang tau just update status "lepaking with friends" padahal semua mata tertumpu kat smartphone masing-masing..
3. Panik bila phone takde
korang akan panik macam beruk bila phone korang tiba-tiba hilang padahal smartphone tu ada je kat dalam poket..lagi2 kalau phone tu orang lain pegang bole buat perang dunia ketiga lepastu asyik jeling2 phone korang yang ada kat org tu kan hahaa..
4. Peraturan bateri 5%
tiba-tiba notification low battery korang bole berlakon takde apa yang akan jadi korang guna kan sepenuh nya 5% tuh..takpayah nk takot teknologi zaman sekarang powerbank kan ada...korang cucuk je usb tu then korang dh survive kan..siap bole ambik selfie beribu-ribu keping lagi heheh
5. Smartphone ibarat nyawa
**smartphone korang jatuh** korang akan rasa satu perasaan yang arrrghhhh masa tu jugak korang rasa nk melompat selamat kan phone tuh...kan2 lagi-lagi masa phone korang jatuh akan ada suara-suara disekeliling korang akan turut ingin melompat sekali..pernah tak korang rasa situasi tu..
well petanda-petanda yang zahir tulis mungkin ada mungkin tak...tu cuma info dari pembacaan zahir je..klau korang rasa salah dan patut diperbetul kan korang bagitau je..mana la tau korang nak nafikan petanda nombor 5 tu..korang taknk mengaku yang korang nk melompt selamat kan phone kann haha..
well zahi pun tak nafikan yang zahir sendiri pun ada tanda-tanda ni..
itu saja untuk entry kali ini sekiann..

You Might Also Like

0 comments:

Do Comment k