Menjana Duit Bersama Google Adsense

10:26:00 PG Mohd Zahiruddin 2 Comments

hai semuaa
okay munkin tajuk entry kita kali ini agak berbeza dari yang zahir buat tapi zahir rasa zahir kena buat untuk kongsian bersama..
APA ITU GOOGLE ADSENSE?
mungkin ada sebilangan kecil yang tidak tahu mengenai Google Adsense ini okay secara ringkasnya Adsense merupakan program pengilkanan yang dimiliki oleh Google dinama ia merupakan satu alternatif bagi blogger atau pun website untuk menjana wang melalui iklan yang ditampal pada setiap blog.
untuk Adsense cara untuk mendapatkan hasil dari pegiklanan ialah mudah dinmana jika pelawat**bukan admin..klik pada iklan tersebut maka admin adsense susah pun mendapat duit..
mudah bukan tapi yang susah nya untuk mendapat kelulusan dari google untuk mengunakan program ini..
Berdasarkan pengalaman untuk blog zahir ni zahir pernah hantar kurang 10 permohonan barulah Google approve atau pun luluskan permohonan zahir..
untuk mendaftar Adsense ini korang kena ada akaun Google serta Website kalau dah ada korang dah boleh memohon untuk program ini..
jadi jika korang ada sebarang pertanyaan ataupun tak faham ke boleh tanya zahir akan try jawab untuk korang In Shaa Allah..
sekiann

You Might Also Like

2 ulasan:

  1. Assalamualaikum. Terima kasih atas info. Boleh ke blog berbahasa Melayu guna Google adsense. Jika boleh bagaimana caranya. Terima kasih yer en zahir.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wslm..Zahir akan try buat entry pasal ni k. :)

      Padam

Do Comment k