Ice Cream Gula Apong Dan Mee Kolok

11:59:00 PG Mohd Zahiruddin 0 Comments

Ellooo..
dah macam hobi lak update entry pagi2 buta kan haha ok entry kali ni zahir sukaaa sebab apa sebab entry ni pasal FOODDD!!! sapa tak suka makanan kann hehe
zahir pernah bagitau nak update tentang makanan yang sedap2 kat entry UiTM Samarahan Kampus 2 kalau kat sarawak tapi kali ni zahir nk update makanan kesukaan zahir pulak hehe and makanan yang quite famous la kat Sarawak
jengg...jeng..jennggg..
mempersembahkan Ice Cream Gula Apong and Mee Kolok!!

nak start yang mana dulu ehhh ok ice cream first sbb semua minat ice cream hehe 
bagi zahir kan ice cream gula apong ni setaraf dengan ice cream lain sbb rasa dia perrgghhh! mantapp..benda ni ad kat sarawak je kot sebab Gula Apong ni kat sarawak je..
Gula Apong??**apa tu**
ok basically kalau kat semenanjung korang ada gula melaka btol tak?? yepp macam tu jugak kat sarawak kita ada kitorang punya gula apong ok tu je pasal Gula Apong kalau nak tau lagi guna khidmat En.Google**hehe
hehehe faham dah tentang gula apong?? ok tu yang buat Ice Cream ni special sangat yang susah nk jumpa..selalu nya kedai2 yang jual Ice Cream Gula Apong ni akan letak topping yang kita suka contoh mcm yang zahir suka
cornflakes,nestum,coco crunch apa lagi macam2 laa ikut kesukaan korang...kalau korang tengah mencari benda ni jangan terkejut tau kalau kedai dia guna system ambik number giliran sebab apa haha banyak sangat customers  so diorang kna buat macam tu..
kalau selalu la kan rakan2 zahir yang dari semenanjung or sabah first sekali diorang kna rasa adalah ice cream ni sebab apa..sebab sedappp la adikk oii..kalau tgok gambar kat atas tu pon zahir dah mengidam balik dh..
esok nk p beli la**senyum jahat**hashtag mohon jealous...haha main2 jela..kalau korang nak try meh la datang sarawak**semata2 nak ice cream hahaha
ok cukup tentang ice cream gula apong tu..nnti korang muntah hijau pulak baca entry merapu zahir...
proceedd...
next is makanan yang sememang nya popular kat Sarawak that is**bunyi drum MEE KOLOK!!! hehe
mee ni lain dari yang lain sebab mee dia saiz kecik sikit and korang nampak kan sup kat tepi tu? actually setiap org ada cara makan dia sendiri kalau zahir..zahir just campurkan mee tu dengan sup hahah
gambar kat atas cuma bagi cantik**gambar sebelum zahir makan
sorry la guys tu je gambar ada sebab masa tu zahir lapar so ambik satu pic then bedal mee tu..hehehe sedap wehhh..masih terasa nikmat mee kolok**nampak menipu hahha
anyway zahir nak mintak maaf kalau ada salah info and mintak maaf sebab buat korang lapar **sengaja eheheh
zahir pun da lapar ni baik zahir tido and esok nak mencari benda2 tu balikkk
sekiannn

You Might Also Like

0 comments:

Do Comment k