Tutorial #4 : Letak Emergency Number Kat Android

6:41:00 PTG Mohd Zahiruddin 1 Comments

olla guys ok harini nak share sikit tentang bnda yang jarang org buat malah jarang org perasan pun benda tu..that is cara letak emergency number kat android..nambak tak emergency number kt gambar tu??
korang mesti tertanya2 "apa penting nya bnda ni?"
knapa bnda ni penting sebab :
1. Manala tau ad org yang sebaik2 org jumpa phone korang yang tercicir masa bawak sayur **lepas pergi pasar so diorang bole la call emergency number tu
2. Jika ditakdirkan korang terlock phone korang pastu tak dapat buka so nak call sapa? ofcoz la num kat emergency tu..**kot2 lupa number kan
3.Lastly, orang yang selalu lupa number phone "someone" tu  kena buat ni ahah

ok tak payah nak buang masa jom kita buat tutorial ni.
1. Pergi ke setting >> Lock Screen

 2. dah masuk lock screen korang cari "Owner Info"



3. Bila dah tekan korang tulis la ape korang nak but kalau boleh buat emergecy number.

so tu je kalau nk letak emergency number..simple je kan?? yang penting phone kita harus dilindungi** bukan setakat phone tp diri korang pun kena jaga okey?? sekiann

You Might Also Like

1 ulasan:

Do Comment k