Tutorial : Close Account Nuffnang

10:58:00 PG Mohd Zahiruddin 0 Comments



Halo..halooooo…morning guysss ok di pagi yang hening ni kan rasa nk buat tutorial pulak hehe so ni adalah  myfirst tutorial yang zahir buat sendiri okay..so memandang kan ramai yang tak tau or ramai yang tak dapat cari cara untuk deleted account nuffnang diorang *malah zahir sendiri pun menghadapi masalah sama sehinggakan zahir habis kan sehari suntuk semata2 untuk close account nuffnang zahir.. mmg susah kan so  zahir mempersembahkan tutorial ni tadaaaaa *hambarrr

1.       Ok first korang pergi ke  Nuffnang lepastu  korang log in then orang scroll pergi page yang paling bawahh sampai la korang jumpa sebijik mcm yang bawahni.. ok lepastu korang tekan contact us kat bawah tu ok?



2.ok lepastu korang akan jumpa page ni.. tekan SUBMIT TICKET  tu ok??



3. Dapat tak?? lepastu tekan technical support tu pastu tekan next.


4. ok lastly part paling zahir confuse..first korang isi la nama korang email semua…ok part subjek tu korang tulis “Close My Account” (*tu yang zahir tulis)..untuk part message tu pulak korang letak la knp nak tutup kan so korang letak apa korang suka hehehe..priority tu pulak  kira macam skala kot.tp apa yang zahir baca dr blog2 lain korang kena letak priority high supaya diorang balas ticket korang dengan cepat..patu tekan submit..



 okayy.. berjaya buat tutorial yang pertama yeayyyyyyy....sebelum tu korang kena tau yang korang kna tunggu  Encik Nuffnang tu balas ticket korang..dan untuk pengetahuan diorang takkan balas dengan serta merta okay.. so bawaklah bersabar????  Result untuk close account zahir pun hampir seminggu so korang buat la hal lain dulu ...

okay rasanya tu je yang zahir nak sampaikan untuk entry kali ini hope korang beri komen yang membina untuk zahir lrbih bersemangat untuk menulis entry yang lain pulakk.sekian...

You Might Also Like

0 comments:

Do Comment k