JOM SERTAI KENYALANG DEBATE OPEN 2015 (KDO2015)

10:02:00 PG Mohd Zahiruddin 2 Comments

OK Takperlu zahir nak terangkan dengan panjang lebar tgok je banner tu.. so dgn ini zahir nak invite semua pembaca dari blog ni untuk ambik sedikit perhatian dengan tajuk ni ok..
KDO2015 merupakan salah satu aktiviti yang dianjurkan Unit Debat BM UiTM dengan kerjasama Hal Ehwal Pelajar UiTM yang mana KDO ini secara terang2 merupakan pertandingan peringkat Intervarsity dimana KDO sebelum ini pernah ada peserta dari Filipina dan Indonesia..ini adalah  penganjuran kali keempat untuk KDO dan slogan untuk kali ini adalah "SPEAK AND SUMPIT" dimana format pertandingan ini berbentuk British Parliament

selain dari itu KDO bukan sahaja
 terbuka kepada universiti luar dan dalam negara sahaja malah pertandingan bagi pelajar2 sekolah menengah pun ada iaitu KENYALANG MUDA 2015 dan pertadingan PIDATO IBAN (terbuka kepada org awam dan pelajar )

Informasi Ringkas KDO2015


Untuk maklumat lanjut tentang KDO2015 ini bolehlah semua pergi ke laman web KDO2015


You Might Also Like

2 ulasan:

  1. Wow debat. Jauhnye, kat sarawak kot. Alooh, kita orang semenanjung. Jauh doe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin sudah tiba masanya awak melancong hehehe sambil berdebat ...join la sbb bnda ni event besar..antarabangsa punya level

      Padam

Do Comment k