13 OGOS : HARI TANGAN KIDAL SEDUNIA !!

8:15:00 PG Mohd Zahiruddin 6 Comments


ok kali nie zahir terlebih excited untuk menulis entry kali ni..ok harini zahir baru dapat tau yang 13 Ogos merupakan hari untuk meraikan orang2 bertangan KIDAL seperti zahir a.k.a Encik Kidal ni ...waahhhh rasa macam dihargai pulak hehe ok jom kita kenali org2 kidal ni mcm mana...btw kalau korang taktau apa itu tangan kidal ...dalam bahasa mudah nya tangan kiri korang la aduii..ok proceed

1. 10% dari 6,7 billion populasi dunia adalah kidal.
2. menguasai otak kanan seperti dalam gambar
3. tak semestinya parent org kidal ni juga kidal
4. individu kidal individu elastik sebab dia kena sesuaikan semua peralatan yang menggunakan tangan kanan kebyakkan nya

ok bagi sesiapa yang bertangan kidal ni kan walaupun kita berbeza dari orang lain guna tangan kiri kan mmg kadang2 ad jugak rasa tersinggung sikit...sikit ja la..maklum la kadang2 org tegur knapa makan guna tangan kiri untuk makan (guna sudu laaaa) dah mmg nature kitorang macam tu nak wat cam mna kan tp untuk rakan2 yang kidal kita makan guna tangan je,,,tangan kanan kan lagi elok.. tapi walaupun kita semua berbeza dari org lain jangan la jadikan benda tu satu halangan untuk kita ok?? yang penting kita kena sabar...itu dh ketentuan kita sebagai org kidal heheh ok la well its good to be kidal..Alhamdulillah


ps: sumber dari sini cuba diubah mengikut ayat2 encik kidal sendiri haha

You Might Also Like

6 ulasan:

  1. saya pun mkn tgn kiri if guna sudu.. sebab sy pun kidal mcm awak
    hehehe kita geng!

    BalasPadam
    Balasan
    1. nature kan guna sudu tangan kiri.. yeah geng!

      Padam
  2. saya kiri. bukan harakiri

    BalasPadam

Do Comment k