Life?!Syukur?!

12:13:00 PTG Mohd Zahiruddin 0 Comments

bila kita tengok kan life kita always macam2 yang jadi..
tapi kan kita akan fikirkan life kita secara mendalam sedalam dalam nya lagi dalam dari dalam.. time bila kita ALONE.
.percaya or tak lantak laa..tapi mmg betul..

sebenar nya saya bukan org yg layak untuk bercakap namun bercerita pasal life ni kan macam2 yang belaku dalam hidup kita..contoh la life zahir sendiri la..  sepanjang zahir tak update blog ni zahir rasa dh seribu satu kisah kot yang jadi kat hidup zahir..bole buat novel dah siap bole jual lagi kalah novel harry potter..hmmm jika di fikirkan balik bole je kan aku bukak business novel pastu jd movie..cam drama2 kat tv skarang byk adaptasi dari novel kannnn?? yg pencinta novel mesti dh hafal skrip and jalan cerita kalau bole dia nk join sekali dalam lakonan trsebut....

tapi apa yang zahir nak cakap pada harini ialah bukan sahaja pasal novel tapi pasal siapa kita..kita bukan org yang istimewa kita hanya hamba kepada tuhan yg satu iaitu ALLAH..
kita mampu merancang je tp Dia yang tentukan semua benda xkesah la bnda yang kita rancg sejak zaman masa korang berenang2 dalam longkang mak minah dulu kan sampai la skrang ..tapi apa yang zahir perasan dari setiap perjalan kita sebagai manusia ni adakah kita pernah bersyukur dengan pemberian Illahi? mmg kita slalu fikir cthnya lepas makan pasti ad ungkapan syukur kan..tp tu je ke??

zahir bukan nk bagi lecture atau apa2 ni cuma pandangan zahir sebagai org yang masih belajar tentang kehidupan,.. kita lihat sekarang kita nk ubah diri kita jd org yang bersyukur camner eh?? cuba kita tanya diri kita sendiri..zahir mmg tertanya2 ttg mcm mna nk capai tahap kesyukuran yang maksimum dan bole buat kita tenang..klu kita just syukur dan guna perkataan syukur tu mmg mudah tp kita xdapat apa2 pun sebab itu hanya ungkapan... mmg la zahir tengah merapu sekarang tp hope semua dpat fikir adakah kita seorang yang bersyuur?? mohon dijauhakan dari sifat ego dan sifat2 yg negatif..

zahir suka tgok iklan kat tv sekarang iklan pasal Syukur Selalu tu...walaupun kita senang lenang dengan hidup penuh keselesaan kita mesti fikir jgk ttntg org lain...sudah tentu ad yg lebih susah dari kita..dari situ baru timbul nilai syukur kita...

jadi kesimpulanya, life! Syukur! antara bnda paling penting dalam hidup kita btul x? kita nk jadi org yg bersyukur?? kena sabar....sekian

You Might Also Like

0 comments:

Do Comment k